Patin recept - Boranija na tepsiji
Već neko vreme intezivno tragam za nekim dobrim kuvarom, mislim na knjigu, jer ne bih želela gužvanjac u kuhinji, i slučajno moja divna bibliotekarka mi kaže da imaju mali Patin kuvar. I tako ja dođem do ovog recepta. Inače, to mi je bio prvi susret sa tom knjigom, čula sam za nju, ali nikako da mi padne šaka. Nadam se da ću se u skorije vreme dočepati onog njenog pravog kuvara gde ima svega i svačega. Ili uopšte nekog kuvara, dobro, nada zadnja umire.Elem ovo je najjednostavnii recept ikada. Ide malo a ujedno je jednostavno.
Potrebno je:
- 1 kg boranija,bilo žuta bilo zelena
- 1 glavica crnog luka
- 2-3 pileća bataka (a može i bez jer po njenom receptu meso uopšte ne ide, ali kako ja mojima da objasninm)
- kašika brašna
- malo aleve paprike
- malo peršuna
- 3-4 jaja
- 1 lmleka
- so,biber
Kada bude gotova napravite zapršku sa jednom kašikom brašna i malo aleve paprike. A u nekoj činiji umutite jaja i nalijte ih mlekom, pa promešajte dobro. Boraniju posolite, pospite peršunom i izručite je u tepsiji ili već neki sud koji je za rernu. Kada je presipete kašikom je izravnjajte i prelijte tim umućenim jajima i mlekom. Bacite je na pečenje. Pecite jedno dvadesetak minuta da se zapeče, videćete ako bacite pogled s vremena na vreme, čim se zapeče odmah izvadite da se ne sasuši, ipak da ima voju sočnost.
I evo gotovo :
Нема коментара:
Постави коментар