Pogačice sa čvarcima
Napokon, posle više isprobavanja raznih recepata, nađoh meni odgovarajući. I naravno moje verne sudije, čitaj ukućani, su prezadovoljni. Pa krenimo redom.
Potrebno je;
U mlakom mleku rastvorite kvasac sa onom kašikom šećera da nadođe. Za to vreme u činiji sipite brašno i u njemu so i biber, koji pogačicama daje poseban šmek . Zatim dodajte kvasac, jaje i kašiku masti. Od svega toga zamesite testo mekano fino. Ostavite da odmori pola sata ili duže.Napokon, posle više isprobavanja raznih recepata, nađoh meni odgovarajući. I naravno moje verne sudije, čitaj ukućani, su prezadovoljni. Pa krenimo redom.
Potrebno je;
- 500 gr brašna
- 1 kocka svežeg kvasca
- 300 ml mleka
- 1 kašika šećera
- 1, 5 kašičica soli
- 1 i 1/2 kašićice bibera
- 1 jaje
- 1 kašika masti
- 300 gr čvaraka , ako su sitniji ne morate ih samleti
- i 1 žumanac sa kašikom vode za premazivanje
Kad je testo gotovo, premesite ga i prebacite na radnoj površini i razvijte od toga kao koru, oko 1cm debljine može i tanje. Na jednu polovinu kore pospite 1/3 čvaraka. Pa preklopite je drugom polovinom koja je bez čvaraka, pa je opet rastanjite pa opet ponovite postupak sa čvarcima. I još jednom postupite tako i zatim je rastanjite na oko 1,5 do 2 cm nikako tanju, jer biće niske kao moje. Zatim vadite okruglom modlicom ili čašicom, kao ja. Pleh prekrijte papirom za pečenje i naređajte pogačice , zatim premažite žumancem koje ste umutili malo sa vodom i odozgo im dodajte malčice soli. Zavucite u rernu na dvadesetak minuta, koji minut gore dole u zavisnosti od rerne.
To bi bilo to.
Нема коментара:
Постави коментар