Sendviči sa zlatnom koricom koja nežno hrska u ustima
Znam, znam, sada mislite kome treba recept za sendvič, ali za ovaj, možda ne recept, jer verujem da ste negde već videli ali se nikako niste usudili da ga i napravite . Ovo sam pokupila na Travel kanalu, čini mi se, kada su prikazivali negde brzu hranu koja je mmmnjami . I zaista je tako, stvarno su izuzetni, blago, nežno hrskavi, ali ne kao tost, već sasvim drugaćije . Ali tajna je u puteru ili margarinu, ko šta ima u frižideru .
Za nadev ili ti njihovo punjenje, samo zavisi od vas i vašeg ukusa . Ja ću navesti šta sam ja stavila . I opet da naglasim da ja spremam za više osoba , vi sve to podesite za vas .
Potrebno vam je;
Znam, znam, sada mislite kome treba recept za sendvič, ali za ovaj, možda ne recept, jer verujem da ste negde već videli ali se nikako niste usudili da ga i napravite . Ovo sam pokupila na Travel kanalu, čini mi se, kada su prikazivali negde brzu hranu koja je mmmnjami . I zaista je tako, stvarno su izuzetni, blago, nežno hrskavi, ali ne kao tost, već sasvim drugaćije . Ali tajna je u puteru ili margarinu, ko šta ima u frižideru .
Za nadev ili ti njihovo punjenje, samo zavisi od vas i vašeg ukusa . Ja ću navesti šta sam ja stavila . I opet da naglasim da ja spremam za više osoba , vi sve to podesite za vas .
Potrebno vam je;
- 1 hleb isečen na kriške (može onaj tost a može i onaj drugi koji je baš kao vekna hleba samo je narezan)
- pola margarina ili putera ili maslaca
- 250 gr pečenice (ko šta voli , tanko nasečenu )
- 250 gr kačkavalja koji je za picu tanko nasečen
- može ajvara ili kečapa
- senfa (opet vaš izbor)
- malo kiselih ljutih papričica narezanih
- može i kisleih krastavčića
- kocka margarina ili maslaca
Krećemo sa pravljenjem predivne korice .
U ravnom tiganju ubacite kocku margarina, 1cm sa 1 cm otprilike, i odmah za njom sendvič . Ako vam se ringla podešava od 1 do 3, vi je uključite na 2,5, znači ne baš na totalno najjače već za nijansu slabije od toga . Tiganj mrdajte tako da se margarin koji se topi zavuče ravnomerno ispod cele kriške hleba, a ne samo na ivicama . Naginjite čas na jednu čas na drugu stranu tiganj . Na tome treba da obratite pažnju . Proveravajte i više puta dok uđete u štos koliko vam vremenski treba, da dobije zlatnobraon boju, a ne da vam pregori . Kada je prva strana gotova odmah okrenete isto tako i drugu stranu sendviča i sa njom isto postupite . To sve traje par minuta, ali ja sam vam , nadam se , objasnila postupak u sitna crevca, kako negde ne bi ste pogrešili . Kada je gotov izvadite ga iz tiganja, presečete po dijagonali i servirate .
Нема коментара:
Постави коментар