Makarone sa pilećim belim mesom i šampinjonima
Ove su njami . Količinski ispadnu za sedam osoba. Tako da znate pa ako vam je puno da smanjite samo količinu .
Potrebno vam je:
Ove su njami . Količinski ispadnu za sedam osoba. Tako da znate pa ako vam je puno da smanjite samo količinu .
Potrebno vam je:
- pakovanje makarona od 400 gr
- 300 gr belog pilećeg mesa
- 1/2 kg šampinjona svežih
- 1 mala pavlaka za kuvanje (od 200 gr u tetrapaku)
- 1 veća glavica crnog luka
- 5~6 češnja belog luka
- 1 limun
- kašika brašna
- ulje
- so
- biber
Stavite ulje da se zagreje i na njemu propržite crni i beo luka , zajedno, jedno 15 minuta. Zatim dodajte belo meso i njega propržite još toliko, zatim dodajte pečurke i onda začine,so biber. Pržite još malo 10 minuta pa dodajte kašiku brašna, ne punu , ravnu. Zatim nalijte pavlaku . To je već gotovo, isključite šporet ali neka stoji na toploj ringli i nacedite limun . Prvo pola pa probajte na ukusu, ako smatrate da treba još vi ga nacedite slobodno. Jer on jelu daje baš osvežavajuću notu. Ja sam ceo , ali zavisi od ukusa do ukusa. Makarone ocedite,oplaknite malo hladnom vodom, kad ih ocedite dodajte ih u saft i odmah tople služite.
Нема коментара:
Постави коментар