Ovaj recpt sam dobila od moje koleginice , prijateljice Marine iliti kako joj iz milošta uglavnom svi tepamo Veštice.Jedna veoma pozitivna osoba koja je uvek, ali uvek spremna da mi izađe u susret kada mi nešto nije jasno oko jela, kolača i torti.Uvek spremna da sasluša i da pravi savet.Hvala Veco!
Još jedna u nizu šorbica koju moji vole i koju sam pravila isključivo na njihov zahtev.
Potrebno je:
Svo to povrće iseckajte i stavite u šerpi sa vodom oko 2 l, ubacite meso tako u komadu neka bude, dodajte kocku supe , biber, so. Poklopite i ostavite da se kuva. Kada se sve to skuva u posebnom manjem sudu napravite zapršku belu, znači samo brašno da onako malo porumeni, ne ni mnogo.Zapržite i ostavite da udari koji ključ a za to vreme izvadite komade mesa pa ih odvojite od kostiju i viljuškom meso usitnite , pa ga zatim vratite u čorbu. E sada čorbu možete i izmiksirati štapnim mikeserom pa da bude krem čorba, ja nisam, volim onaj kontrast boje šargarepe koja je izrazito narandžasta a čorbica nežno žuta.Još jedna u nizu šorbica koju moji vole i koju sam pravila isključivo na njihov zahtev.
Potrebno je:
- 2 manja pileća bataka ili neko pače piletine , to možete po vašoj želji
- 4 šargarepe
- 1 polovina celera
- komad -dva paškanata
- komad- dva koren peršuna
- 1 kocka goveđe supe
- biber
- so
- 1 čaša kiselog mleka ili pavlake
- 3 jaja
- 1 puna kašika majoneza
- 2 kašike brašna
- malo ulja
Čorbicu sklonite sa vatre i dok se hladi u činiju dublju izmutite tri jaja, pa ubacite pavlaku ili kiselo mleko i kašiku punu majoneza i dobro izmešate sve to.Kada čorbica ne bude vrela, ali i dalje topla sipate sve to uz mešanje.
E onda se možete poslužiti , čorbica je fina, kremasta i ujedno blago kiselkasta što joj daje osvežavajuću notu.
Нема коментара:
Постави коментар