Pileća džigerica u rerni
Što se tiče pileće džigerice nju uvek pržim u ulju, poklopljenu. Međutim i pored poklopca na šerpi ,ona mi isprska sve živo ,čak imam jednu fleku na plafonu od baš te džigerice.Da , da ,dok sam podigla poklopac da ih okrenem na drugu stranu,već je stiglo toliko da isprska .Tako da mi je palo na pamet da je ubacim u dublju šerpu ,đuveč, i zapečem u rerni, pa može da prska do sutra.Mogu vam reći ispala je još ukusnija i sočnija nego kao pržena.
Potrebno vam je:
- 1kg pileće džigerice
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- malo ulja
- kašičica aleve paprike
- so
- biber
Poklopiti i ubaciti u rerni na pečenje, samo da naglasim, rernu sam uključila tog momenta kada sam ubacila u istu.Posle dvadesetak minuta sam otklopila i posolila i vratila u rerni na još desetak minuta.
I to bi bilo to.
Ispala je sočna,ukusna a onaj sos od luka i šargarepe da se ubiješ od mackanja.
Нема коментара:
Постави коментар