Turšija sa svinjskim mesom
Još jedno zimsko jelo koje je kod nas nekada bilo baš aktuelno u vreme klanja svinja.Sećam se tada je baka pristavljala ovo jelo, kome iskreno naziv pravi i ne znam, ja sam ga uz pmoć Marine Veštice ovako krstila.Inače spremalo se dok je mesar seckao svinju na delove pa bi baka od svih delova svinje pomao uzela i tako napunila veliku šerpu i stavila da se kuva .Kad bi posao bio gotov oko mesa svi bi seli za sto i jeli ovo jelo.
Mi smo ga malo izmenili pa stavljamo samo meso , bez slanine i raznih iznutrica.Podjednako je lepo.
Potrebno je:
- 1kg svinjskog mesa u komadu
- 30 komada paprike iz turšije
- 2 dl belog vina
- ulje ili mast
- biber
- kašika aleve paprike
Jelo je gotovo.
Meso bude mekano i samo se raspada na dodir a paprika i ako ostane cela topi se u ustima, ne bude žilava već mekana sva.
Na drugoj slici se vidi kako je kada je meso malo prženo izmešano sa tek naseckanom paprikom.Na slici odmah ispod nje je jelo gotovo tek izvučeno iz rerne.
Нема коментара:
Постави коментар