Evo još jednog jela koje nam je moja baka Rosa spremala. Vrlo jednostavno za spremanje a ukusno ,baš za ove zimske dane i može za bilo koji obrok da bude, i doručak i ručak a i večera.
Potrebno je:
Prvo paprike poparite vrućom vodom i ostavite ih u toj vodi da odstoje i omekšaju.Za to vreme praziluk očistite i operite,mada to već znate , naseckate na kolutove, i ubacite u sud u kome ste rešili to da spremate. A u tom sudu je već ulje-mast, po želji, greje se i kad ubacite luka ono cvrči.A papriku ocedite i što sitnije narežite da se bolje uprži i omekša.I nju ubacite sa prazilukom. Kad se proprži neko vreme , desetak minuta, nalijte pola čašu vode i poklopite, ringlu smanjite (mislim jačinu ringle,nju ne verujem baš da možete da smanjite) i neka se dinsta jedno dvadesetak minuta do pola sata.Zatim otklopite i pojačate ringlu-vatru da ispari voda ,posolite pobiberite.Kad je voda isparila ,ono se upržilo, luk omekšao, jestiv je, to ćete znati samo ako probate , ubacite neko jaje , i to upržite i jelo je gotovo.Uz njega ja sam dodala sir, a vi možete i kiselo mleko, pavlaku,kajmak, po želji.A i jedna domaća rakija uz to ne bi bilo loše,malo za cirkulaciju,to možete ako je za večeru ili neki neradan dan uz doručak.
Potrebno je:
- 4-5 struka praziluka
- 5-6 suvih paprika
- 1-3 jaja , to je po vašoj želji nema pravila
- malo ulja ili mast
- so
- biber
Prvo paprike poparite vrućom vodom i ostavite ih u toj vodi da odstoje i omekšaju.Za to vreme praziluk očistite i operite,mada to već znate , naseckate na kolutove, i ubacite u sud u kome ste rešili to da spremate. A u tom sudu je već ulje-mast, po želji, greje se i kad ubacite luka ono cvrči.A papriku ocedite i što sitnije narežite da se bolje uprži i omekša.I nju ubacite sa prazilukom. Kad se proprži neko vreme , desetak minuta, nalijte pola čašu vode i poklopite, ringlu smanjite (mislim jačinu ringle,nju ne verujem baš da možete da smanjite) i neka se dinsta jedno dvadesetak minuta do pola sata.Zatim otklopite i pojačate ringlu-vatru da ispari voda ,posolite pobiberite.Kad je voda isparila ,ono se upržilo, luk omekšao, jestiv je, to ćete znati samo ako probate , ubacite neko jaje , i to upržite i jelo je gotovo.Uz njega ja sam dodala sir, a vi možete i kiselo mleko, pavlaku,kajmak, po želji.A i jedna domaća rakija uz to ne bi bilo loše,malo za cirkulaciju,to možete ako je za večeru ili neki neradan dan uz doručak.
Нема коментара:
Постави коментар