30. 1. 2014.

Kineske pljeskavice




Ove pljeskavice nisam pravila dugo, međutim zadnjih par meseci baš,baš često te reših da ih postavim i na blogu.Brzo i lako se spremaju ne ide nešto mnogo a stvarno su ukusne, meni više nego prave pljeskavice koje inače nešto baš i ne volim, ali zato ove mogu pojesti brdo, sreća te niko ne broji.Zapravo svi ih kući obožavamo, zato sam sada gledala što pre da ih uslikam jer inače mnogo brzo ostanem bez dokaza  .Ja sam imala neki recept pre međutim malo sam ih modifikovala i mislim da su još ukusnije i sočnije .



Potrebno vam je :
  • 500 gr mešanog mlevenog mesa (vi možete koje hoćete izbor je vaš) 
  • 3 jaja
  • 1 šolja za kafu ulja (u pitanju je šolja, ne one najmanje već srednje, što može i za belu kafu)
  • 1 veći crni luka
  • 1 prazi luka
  • 3-4 čena belog luka
  • aleva paprika, još ako ima domća tucana 
  • biber
  • so
  • vegeta
  • 2 šolje vode
  • 2 šolje brašna
  • prašak za pecivo
  • vezica peršuna
  • ulje za prženje  
 Naseckate sitno crnu luka i ubacite , isto tako prazi , beli i peršun, sve ubacite u činiju veću,dodate meso , zatim jaja pa izmešate sve to.Posle mešanja dodate ulje, vodu ,brašno prašak za pecivo i ostale sastojke i dobro promešate kašikom.Probajte na ukusu ako treba soli dodajte kako vama odgovara.
Na vatri stavite sud u kome ćete ih pržiti.Ulje koje ste nalili neka se dobro ugeje i neka zacvrči kad ubacite kašikom pljeskavice.Smeša je  žitka tako i treba da bude.Kašiku nakvasite  svremena na vreme da se lepo izručuju u tiganj.Pržite ih na obe strane i kada ih vadite stavite na papirnu salvetu ili ubrus da se ocedi višak ulja.


Ispadnu tamno žute i spolja budu hrskave a unutra mekane i sočne njam.


Нема коментара:

Постави коментар