25. 1. 2017.

Makarone sa piletinom i šampinjonima


            Makarone sa pilećim belim mesom i šampinjonima

testenina sa pecurkama
   Ove su njami . Količinski ispadnu za sedam osoba. Tako da znate pa ako vam je puno da smanjite samo količinu .
Potrebno vam je:
  • pakovanje makarona od 400 gr
  • 300 gr belog pilećeg mesa
  • 1/2 kg šampinjona svežih
  • 1 mala pavlaka za kuvanje (od 200 gr u tetrapaku)
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 5~6 češnja belog luka
  • 1 limun
  • kašika brašna
  • ulje
  • so
  • biber
testenina sa pilecim belim mesom
Makarone stavite da se skuvaju . Dok se kuvaju one, vi zagrnite rukave i bacite se na spremanje safta za njih. Crni i beo luka očistite i naseckajte sitnije. Belo meso ako je sa koskom, odvojite ga i naseckajte na sitnije kockice.Pečurke očistite četkicom ako imaju malo zemlje, ne prati,zatim i njih naseckajte na listiće.
Stavite ulje da se zagreje i na njemu propržite crni i beo luka , zajedno, jedno 15 minuta. Zatim dodajte belo meso i njega propržite još toliko, zatim dodajte pečurke i onda začine,so biber.  Pržite još malo 10 minuta pa dodajte kašiku brašna, ne punu , ravnu. Zatim nalijte pavlaku . To je već gotovo, isključite šporet ali neka stoji na toploj ringli i nacedite limun . Prvo pola pa probajte na ukusu, ako smatrate da treba još vi ga nacedite slobodno. Jer on jelu daje baš osvežavajuću notu. Ja sam ceo , ali zavisi od ukusa do ukusa. Makarone ocedite,oplaknite malo hladnom vodom, kad ih ocedite dodajte ih u saft i odmah tople služite.

makarone sa pecurkama

Нема коментара:

Постави коментар