8. 1. 2017.

Suve, posne punjene paprike

Posne punjene paprike 

suve paprike

Mmm moje omiljeno jelo, koje bih mogla jesti danima. Inače ovo je za količinu odoko 24-25 komada srednjih i nešto manjih paprika. Čisto da znate ,da bi ste mogli da prepolovite koločinu ako vam je mnogo.

Potrebno je;
  • 3 glavice krupnije crnog luka
  • 1 veći krompir
  • 1 čaša za mleko skoro pa puna,pirinča
  • začin "c"
  • so,biber
  • aleva parika
  • ulje
  • i naravno suve paprike 24-25 komada

punjene paprike

Luka oljuštite,naseckate ,pa stavite da se prži na ulju desetak minuta, pa ga malo zalijte vodom (pola čaše) da se izdinsta i omekša. Zatim dodate pre toga opran i oceđen narendisani krompir i pirinač. Promešajte i sklonite sa vatre. Dodajte začine sve navedene. Ja u fil ubacim i alevu papriku, nekako  mi je fil ukusniji i na oko lepši kada nije skroz beo. Probajte ukus, korigujte šta treba oko soli i fil je spreman.
Paprike stavite u činiju neku i prelijte ih vrućom vodom,kako  bi ih oprali  od prašine, i ujedno omekašli. Tako malo mekše se lakše pune nema da pucaju, ali ako pa dugo stoje u vodi mogu pa da se cepaju. Znači desetak minuta, kad omekšaju ocedite ih i punite. Malo na ringli tako punjene neka se kuvaju, dvadesetak minuta, a zatim u rerni i u međuvremenu im udarite zapršku. U maloj šerpici malo ulja, kašika ravna brašna i pola kašike aleve parike, to prelijete i stavite ih da se krčkaju u rerni. Možete folijom da ih pokrijete da ne zagore odozgo, pa pri kraju da je skinete da malo ipak uhvate koricu crnakstu, daje im šmek.

paprike sa krompirom

Нема коментара:

Постави коментар